23 mei 2009

Vrijdag: Kustvaart

Door een weerbericht met "weinig" wind werd besloten niet te ver weg te varen om het risico op verplicht motorgeronk te vermijden.


En dus werd de kust gevolgd in Noordoostelijke richting, naar de mooie historische Michiel de Ruyter-haven van Vlissingen.

Na een telefonische oproep naar het nummer van de H.M. uit de Pilot, was een verwarde vrouwelijke Engels/Nederlandse stem niet in staat de gewenste inlichtingen te geven.
Op onze vraag (in het Engels) of het beter zou zijn na 10:00 opnieuw te bellen met de havenmeester zelf, kwam het antwoord: "Yes astoeblief"
Een tweede telefoontje met de "havenmeester" himself leerde ons dat we gezien onze diepgang van 2,20 meter voor 17:00 moesten binnenvaren.
Ook nog netjes onze Scheepsnaam, lengte en breedte doorgegeven en er werd een plaats voor ons gereserveerd. Yes!! Daar gaan we!

Het zeilen verliep zalig - 4BF West.
Ter hoogte van Bredene en Cadzand werd regelmatig de verrekijker bovengehaald om te controleren of alle regels op het naaktstrand wel gerespecterd werden.





Onderweg wordt als middagmaal een echte Croque Monsieur bereid met de resten van brood, hesp, kaas en aardappelpuree. Met aangepaste wijnen.







Om 16:00 roepen we opniew de havenmeester op, om te melden dat de Sealord reeds voor de rede van Vlissingen ligt en binnen 15 minuten zal binnenvaren....



Zegt een onzekere stem aan de telefoon: "Sorry meneer, maar u staat niet in de reserveringslijst"....WAT ??
De klucht werd compleet toen deze stem ook nog eens beweerde de havenmeester te zijn...waarschijnlijk met een gevorderde vorm van Alzheimer.
"Nou meneer, ik bechrijp de teleurstelling, moar het kén oak een keer fout chaan!"
De rest van de conversatie kan beter niet gepubliceerd worden maar we hebben unaniem besloten dat er nog een geniepig vervolg komt aan dit geklungel.
We steken dan maar opnieuw de Westerschelde over naar Breskens.

Mooie avond met aperitief-barbeque:
Levend verse Makreeltjes op een bedje van Provençaalse kruiden.
Vervolgens een Thaïse stoofpot met Couscous - met dank aan Heidi.
Tot besluit een Irish Coffee.

Verder kunnen we melden dat Columbus en de crew het goed maken en dat de wijnvoorraad gestaag afneemt zoals het hoort.


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten